Αναξιοποίητο παραμένει το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού

Αναξιοποίητο παραμένει το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού

Αρ. Πρωτ. 11728/17.06.2010

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού                                                            

Ρημάζει το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαϊκού, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο επιδεικνύει πρωτοφανή αδιαφορία ως προς την αξιοποίησή του. Δεν είναι δυνατόν να μην προωθείται η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, ο τουρισμός και να παραμένουν αναξιοποίητες εκτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να δεχτούν μεγάλο όγκο επισκεπτών και τουριστών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα από αυτά τα τουριστικά θέρετρα που παραμένουν αναξιοποίητα είναι το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, το οποίο το Υπουργείο έχει εγκαταλείψει κυριολεκτικά στην τύχη του. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κάμπινγκ στην χώρα μας και θα μπορούσε να προσελκύσει αρκετούς τουρίστες.

Οι φορείς, που το εποπτεύουν, ο ΕΟΤ και τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, μάλλον είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τα ποσοστά της τουριστικής κίνησης στην χώρα μας, τόσο που απαξιούν για την πορεία του συγκεκριμένου κάμπινγκ. Οι μοναδικές συναντήσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί, αποτελούν μία αξιέπαινη  πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά αυτό δεν αρκεί για την προσέλκυση τουριστών, καθώς πρόκειται μόνο για εκδηλώσεις. Το αρμόδιο Υπουργείο και οι φορείς του, οφείλουν επιτέλους να επιδείξουν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του εν λόγω κάμπινγκ, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια απέραντη έκταση με παλιές εγκαταστάσεις σε άσχημη κατάσταση, εξαιτίας της αδράνειας και της αδιαφορίας τους. Με την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε η τουριστική κίνηση αυξάνεται, ούτε και ο τουρισμός στην χώρα μας προωθείται.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεται επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να αξιοποιήσει το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, το οποίο ρημάζει εγκαταλελειμμένο;

Απάντηση Υπουργείου